Veranderingen, rectificaties en modificaties

Dit is het forum voor het project "zelfbouw spectrum analyzer".
Forumregels
Dit is het forum voor het project "zelfbouw spectrum analyzer". Leden van de projectgroep hebben een extra subforum, maar daar worden geen technische zaken in besproken. Er kunnen geen leden meer toegelaten worden. Om die reden is alle informatie nu voor iedereen beschikbaar en kun je printen e.d. bestellen in de "Project winkel"
Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Veranderingen, rectificaties en modificaties

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 19 aug 2011, 08:27

Fouten komen voor in een ontwerp en de uitwerking, dus deze sectie is zeer belangrijk! Een uitgebreide uitleg staat doorgaans in de berichten en reacties van de topics van de afzonderlijke modules in het hoofdmenu.

:!: Voeding:
  • Voeding: C4 wordt opgewarmd door D1(brugcel). Plaats C4 wat hoger (5mm op draadjes).
  • Voeding Voeg een extra filter toe in de 24V naar de tuner. 100uH+220uF
  • Voeding: U5 en U6 Hebben een verkeerde opdruk op de print en moeten ongeveer een kwart gedraaid worden!
:!: Counter:
  • De prescaler in de tuner deelt door 256. Hier door wordt de meettijd 4x zo lang. Dit geeft als resultaat dat het analyzerbeeld ligt gaat knipperen. Door een andere prescaler te plaatsen, een die door 64 deelt is het probleem opgelost. Anders zou ook de sweep print aangepast moeten worden.
:!: IF logdetector:
  • IF logdetector pakketten die zijn verstuurd: We hebben per ongeluk component 42 (weerstanden van 1k) verkeerd verpakt. In het pakket zit namelijk 100k. Verkeerde rol gepakt.... controleer goed dat je 1k weerstanden gebruikt.
  • IF logdetector pakketten die zijn verstuurd: Item 1, de C van 22pF is geplakt op een papiertje met daarbij nog de verkeerde C nummers. Dat moet zijn: Item 1 | aantal 3 | reference C2,C43,C52 | Part: 22PF | Behuizing SMD 0805. Tip: gebruik de nieuwste componentenlijst, die hieronder ergens is te downloaden (v.1.00).
:!: Blokschema
  • Een foutje is gevonden in het blokschema. De schakelaars op de IF (BW, VideoFilter1 en VideoFilter2) moeten niet naar ground worden geschakeld, maar naar een spanning tussen 5 en 12V (niet zo kritisch).

Gebruikersavatar
on1bes
.
.
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 okt 2010, 23:34

Re: Veranderingen, rectificaties en modificaties

Ongelezen bericht door on1bes » 11 sep 2011, 01:13

Tjalling, nog een vraagje, want dit vind ik maar raar :
Counter:

•De prescaler in de tuner deelt door 256. Hier door wordt de meettijd 4x zo lang. Dit geeft als resultaat dat het analyzerbeeld ligt gaat knipperen. Door een andere prescaler te plaatsen, een die door 64 deelt is het probleem opgelost. Anders zou ook de sweep print aangepast moeten worden.
Hoeveel is die meet-tijd dan wel ? Het signaal van de prescaler gaat naar de counter.
En het kan toch niet dat het analyserbeeld gaat knipperen door de counter ? Het is toch de sweepprint die het analyserbeeld op de scoop weergeeft ? De counter heeft daar toch geen invloed op ?
:rolleyes: on1bes

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Veranderingen, rectificaties en modificaties

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 11 sep 2011, 21:12

De counter wordt dmv Blank1 uit de sweep print gesynchroniseerd (terugslag). Die zin was een citaat van Timo, dus ik weet er het fijne ook niet van. Ik kan me voorstellen dat de counter langer moet tellen om hetzelfde getal in beeld te krijgen, als de inkomende frequentie lager is (/256).

Plaats reactie

Terug naar “Project "zelfbouw spectrum analyzer"”