Bijlagen en foto's invoegen. Dat gaat nu wel heel makkelijk!

Forumregels
Hier kunnen handige tips worden geplaatst om dit forum optimaal te benutten. Ontdek de mogelijkheden en laat je berichten er uitspringen door gebruik te maken van bijvoorbeeld BBcode en bijlagen.
Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1089
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Bijlagen en foto's invoegen. Dat gaat nu wel heel makkelijk!

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM »

Bijlagen en foto's in je bericht
Misschien ken je het wel als je vaker op verschillende forums berichten plaatst; lang niet altijd is het eenvoudig om foto's of bijlagen in je bericht te voegen. De meeste forums ondersteunen wel BBcode, waarmee je foto's kunt invoegen met het IMG commando. Deze foto's moet je eerst naar een externe server (bijvoorbeeld Imageshack) uploaden, om vervolgens te kunnen gebruiken in je bericht.

--Dat hoeft hier niet!--

In dit forum is het simpel; zodra je een bericht, of reactie typt, zie je onderin je scherm "bijlage toevoegen" in een tab staan.
Bijlage tab
Bijlage tab
bijlagen.jpg (18.09 KiB) 5163 keer bekeken
 • Klik op Browse om de foto of bijlage op je eigen schijf op te zoeken
 • Type eventueel bij "opmerkingen bij bestand:" een opmerking
 • Druk op "Voeg bestand toe" en wacht een moment (1 keer klikken svp)
 • De bijlage of de foto staat nu op deze server en is nu al gekoppeld met je bericht. Je kunt je bericht nu aftypen en na het drukken op de knop "Bevestig" wordt je bericht weergegeven met daaronder de bijlagen.
 • Maar je kunt ook foto's of bijlagen tussen de tekst plaatsen! Dat gaat zo:
 • Terwijl je nog je bericht aan het typen bent, stop je even met typen op het punt waar je de foto of bijlage wilt invoegen
 • Voeg nu net als hierboven beschreven het gewenste bestand toe
 • Nu kun je nu kiezen voor de optie "Plaats in bericht" en zie je in je tekst een stukje code verschijnen.
  plaats in bericht.jpg
  Dit stukje code is een verwijzing naar je pas ge-uploadde bestand en komt op de plaats te staan waar de code staat. Uiteraard ben je vrij deze code te verplaatsen naar een andere plek tussen je tekst, indien gewenst
 • Zo ziet het stukje code er uit dan:

  Code: Selecteer alles

  [attachment=2]bijlagen.jpg[/attachment]
 • Zo kun je meerdere bijlagen toevoegen indien gewenst. Als je klaar bent met je bericht, druk je weer op de knop "Bevestig"
Voorbeeld van een foto die tussen deze tekst is geplaatst:
Ingevoegde foto tussen je bericht
Ingevoegde foto tussen je bericht
Foto's worden direct weergegeven en ze worden automatisch verkleind weergegeven (soort grote thumbnail) als je foto eigenlijk te groot was (>600 pixels). Lezers kunnen dan op de automatisch verkleinde foto klikken en krijgen dan alsnog de grote versie te zien (handig met schema's bijvoorbeeld). En je hoeft je niet zo heel erg druk te maken over het verkleinen van je foto's.

Na het uploaden duurt het even voordat de thumnail is gegenereerd. Even geduld dus, de server is niet zo snel :) Update: we werken nu op een andere server, dus het duurt niet meer zo lang

Je kunt meerdere bijlagen of foto's toevoegen aan je bericht en van ieder individueel bestand ben je vrij in de keuze, of deze tussen de tekst moet komen, of gewoon als bijlage onder je bericht. Het enige verschil is dus de knop "Plaats in bericht" na het uploaden.

Ook handig: Leden van dit forum kunnen elkaar ook PB's (persoonlijke berichten) sturen zoals je misschien wel weet. Dat is een soort e-mail achtig systeem en daarin werkt het toevoegen van bijlagen op dezelfde manier! Zo kun je elkaar ook prive bijvoorbeeld hobbyfoto's etc sturen...

Vragen zijn welkom! Wil je experimenteren? Ga gerust je gang door op dit bericht te reageren en in die reactie wat foto's of bestanden toe te voegen.

Let op: Respecteer copyright A.U.B! Foto's van anderen hebben ook vaak copyright. Software en muziek mag enkel worden toegevoegd na toestemming van de auteur, of in overeenstemming met de algemene voorwaarden van de maker.
Laatst gewijzigd door Tjalling PE1RQM op 17 mei 2008, 16:05, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: Nieuwe server, nieuwe mogelijkheden

Plaats reactie