Eenvoudige callgever 2e serie

Forumregels
Plaats hier je bouwsels. Gebruik gerust de bijlagenfunctie van dit forum om bijvoorbeeld foto's en schema's toe te voegen. ATV (amateur televisie) bouwprojecten kun je beter in het ATV subforum plaatsen.
Gebruikersavatar
PA8C
.
.
Berichten: 140
Lid geworden op: 04 mar 2007, 23:17
Roepletters: DK2CA
Locatie: Kluse DLD

Eenvoudige callgever 2e serie

Ongelezen bericht door PA8C »

Nadat we een eerste serie van 50 stuks bouwpakketten succesvol hebben uitgeleverd, gebouwd en in gebruik hebben genomen is er het plan om binnen de Veron afdeling Hilversum A15 een 2e serie te gaan maken voor diegene die nog geïnteresseerd zijn maar niet de mogelijkheid hebben gehad om er een aan te schaffen. Het betreft hier uiteraard niet alleen leden van de afdeling Hilversum die hieraan deel kunnen nemen.
Via deze weg willen wij eerst een inventarisatie maken en bezien of er voldoende belangstelling is om een nieuwe serie bouwpakketten samen te gaan stellen.
Het betreft hier een eenvoudige CW callgever gebouwd in een PIC processor die éénmaal per 5 minuten uw roepletters in morse zal uitzenden. Aan het begin van een uitzending wordt na ¾ seconden uw identificatie in morse uitgezonden waarna de callgever in een wachtstand van ruim 4 minuten gaat om daarna opnieuw uw roepletters uit te zenden indien u dan nog steeds aan het zenden bent.
Het voordeel van dit bouwpakket is dat indien uw callgever nog bezig is met uw roepletters uit te zenden, deze de zender ingeschakeld houdt totdat dat geheel is afgerond. Daarna laat de schakeling de PTT lijn weer los zodat u nooit een onvolledige identificatie uitzend. U voldoet daarmee aan de eisen gesteld door het AT en zult daar over dus geen fanmail van hun ontvangen.
Zoals eerder vermeld betreft het hier een bouwpakket wat samengesteld is uit een professionele print en alle SMD/SMT onderdelen.
Een gebouwd en werkend exemplaar
Een gebouwd en werkend exemplaar
Het printplaatje zoals hierboven afgebeeld beslaat 26x38mm en kan eenvoudig worden ingebouwd in een tafelmicrofoon of de zendontvanger. Het schakelingetje kan worden gevoed met 8-30Volt DC en trekt maximaal 10mA. Het wordt eenvoudig parallel aan de microfoon en PTT ingang aangesloten.
Schema eenvoudige callgever
Schema eenvoudige callgever
De PIC processor zal worden geprogrammeerd met de door u opgegeven gegevens en kan achteraf worden geprogrammeerd met iets anders indien u dat wenst want er is daarvoor een ICSP programmeerheader op de print. (het IC hoeft dus NIET te worden verwijderd!)
Voor dat bedrag ontvangt u dan een professionele printplaat, alle onderdelen gesorteerd op een uitlevervel waarbij de PIC processor reeds geprogrammeerd is met uw gegevens en natuurlijk een uitgebreide bouwbeschrijving met alle details en tips.
Inmiddels is de inschrijvingstermijn gesloten en kunt u zich niet meer aanmelden voor deelname.
De laatste 30 compleet geassembleerde exemplaren zullen op 1 november 2014 op de DVRA te Apeldoorn te koop worden aangeboden en ter plekke met uw roepletters worden geprogrammeerd.
Reserveringen worden niet gedaan dus wie het eerst komt heeft nog kans op zo'n mooie callgever.

73, Stan
De beste lineair is nog altijd een goede antenne!

The best linear is still a good antenna!

Plaats reactie